Novosti

Koliko dugo možeš biti u ormaru prije no što ti ponestane kisika?

26 Travanj 2016
Proslijeđujemo poziv Centra za građanske inicijative Poreč:
Pozivamo naše sugrađane/ke, studente/ice, srednjoškolce/ke, profesore/ice, predstavnike/ice javne vlasti, kulturnjake/kinje, organizacije civilnoga društva na otvorenje izložbe i tribinu o LGBT ljudskim pravima: Koliko dugo možeš biti u ormaru prije no što ti ponestane kisika?
Centar za građanske inicijative Poreč u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Poreč povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije otvara izložbu i organizira tribinu u Maloj galeriji POUP-a (Narodni trg 1, Poreč).
Više o temama izložbe i tribine pročitajte u nastavku.
2.svibanj, 18-20h
OTVORENJE IZLOŽBE
Maske su za ormar, izložba Sarajevskog otvorenog centra
- Izložbom se želi skrenuti pažnju na višeslojnu tjeskobu življenja pod maskom skrivanja vlastite seksualnosti, rodnih i spolnih identiteta. Izložba će biti otvorena od 2.-7. svibnja, svaki dan od 17-20h.


TRIBINA
Koliko dugo možeš biti u ormaru prije no što ti ponestane kisika?

- Koliko je Istra LGBT friendly, postoji li potreba za organiziranjem prajda, (ne)vidljivost LGBT osoba i je li sigurno biti out u Istri.
Govore:
Ana Brakus, urednica portala Libela.org, Zagreb
Lejla Huremović, programska koordinatorica u Sarajevskom otvorenom centru, Sarajevo
Matea Popov, psihologinja u Ženskoj sobi, Zagreb
Moderira: Nataša Vajagić, programska koordinatorica za ženska i LGBT ljudska prava u Centru za građanske inicijative Poreč

FB event: https://www.facebook.com/events/1185992758087066/

O projektu:
Izložba i tribina organizirane su kao dio projekta „Škole – siguran prostor za LGBT srednjoškolce/ke“, u sklopu kojeg se mlade educira o LGBT pravima kako bi postali tolerantniji i informiraniji te aktivniji članovi društva koji će doprinositi prihvaćanju različitosti svih građana/ki RH te informiranje profesora/ica kako stvoriti sigurnu okolinu za LGBT srednjoškolce/ke. Dan nakon izložbe i tribine, organizirat će se poseban događaj namijenjen srednjoškolcima/kama:
a) edukacija o povijesti borbe za LGBT ljudska prava pa sve do danas
b) edukacija o važnosti vidljivosti LGBT osoba, toleranciji, prihvaćanju, autanju, prajdovima i zašto borba za LGBT ljudska prava; prva dva dijela vodit će dvije LGBT aktivistkinje stručnjakinje sa širokim znanjem i odličnim govorničkim i predavačkim vještinama; jedna je Ana Brakus, diplomirana politologinja, urednica portala Libela.org (portal o rodu, spolu i demokraciji), a druga je Matea Popov, magistra psihologije, s velikim iskustvom u radu s mladima, trenutačno zaposlena u Ženskoj sobi, centru za seksualna prava
c) tematski stand-up show koji humorom ruši predrasude o LGBT osobama; show će voditi komičarka Marina Orsag, koja u svom stand-up nastupu koristi humor kako bi razbijala predrasude o LGBT osobama; S preko 1800 odrađenih nastupa u desetogodišnjoj karijeri, Marina Orsag komičarka je s najdužim stažom na ovim prostorima, a nedavno je pobjedila na Jokenation natjecanju za Kontinentalnu Europu i Rusiju i time ušla u prvih deset komičara/ki svijeta
d) razgovaraona s LGBT aktivistkinjama kojima će srednjoškolci/ke moći izravno postavljati pitanja koja ih zanimaju i razgovarati o važnosti prihvaćanja i vidljivosti i podrške


Slobodno me kontaktirajte za više informacija. Bit će nam drago da popratite i sam događaj te vas u ime Centra za građanske inicijative Poreč službeno pozivam. Slobodno poziv proslijedite zainteresiranim osobama.

Nataša Vajagić, programska koordinatorica za ženska i LGBT ljudska prava

Članstvo

Društvo psihologa Istre okuplja više od 100 psihologa s područja Istarske županije.

Želite li nam se pridružiti?
Ispunite web pristupnicu!

E-obavijesti

Želite li na Vašu e-mail adresu primati obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama?

Linkovi