Novosti

Brošura za odgajatelje: “Dijete s teškoćama u razvoju u mojoj vrtićkoj skupini”

U srijedu, 18. listopada 2023. godine je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održana završna konferencija europskog projekta “Rana podrška i rehabilitacija djeci s razvojnim rizicima i teškoćama u razvoju – Zajedno rastimo sigurnije” u organizaciji Dnevnog Centra za rehabilitaciju Veruda – Pula.

Projekt, financiran preko ITU mehanizma, je bio namijenjen djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima na području urbanog područja Pule, pružanjem usluge savjetovanja i pomaganja, te psihosocijalne i rane razvojne podrške u sklopu aktivnosti Dnevnog Centra za rehabilitaciju Veruda – Pula.

U sklopu projektnih aktivnosti obavljao se individualan rad s djecom, usluga savjetovanja obiteljima te podrška djelatnicima odgojno obrazovnih ustanova u kojima su uključena djeca s teškoćama.

Na završnoj konferenciji projekta predstavljena je brošuraDijete s teškoćama u razvoju u mojoj vrtićkoj skupini“, čije su autorice psihologinje Valentina Butković i Iva Gortan, zaposlenice Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula. Ovim putem od srca čestitamo našim članicama na vrijednom, korisnom i izuzetno potrebnom angažmanu! 🙂

Brošura je namijenjena odgajateljima u redovnim vrtićima koji u skupini imaju dijete s teškoćama u razvoju, a nastala je kao rezultat suradnje s odgajateljima dječjih vrtića s područja Pule i okolice – DV Balončić Svetvinčenat, DV Tratinčica Barban, DV Bubamara Ližnjan, DV Sunce Fažana, DV Mali svijet Pula, DV Petar Pan Vodnjan i DV Medulin.

Autorice zahvaljuju svim odgajateljima koji su sudjelovali na radionicama i svojim pričama i iskustvom inspirirali ovaj vrijedan doprinos ka stvaranju sigurnijeg okruženja za svako dijete u vrtićkoj skupini.

Brošuru možete preuzeti ovdje.

Organizatori naglašavaju kako su navedene aktivnosti u sklopu projekta dovele do:

  • širenja i unaprjeđenja izvaninstitucionalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju na urbanom području Grada Pule,
  • uspostavi održivog interdisciplinarnog sustava rehabilitacije i podrške potrebitoj djeci i njihovim obiteljima u zajednici,
  • jačanja kapaciteta stručnjaka i
  • podizanja svijesti javnosti o važnosti uključivanja ranjivih skupina u društvo.

Nadamo se da će uloženi trud i vrijeme, kao i rezultati ovog projekta, pronaći svoju korist i vrijednost u lokalnim zajednicama i predškolskim ustanovama diljem Istre te da će učinak biti vidljiv i dugo nakon njegovog završetka!

 

Skip to content