Novosti

Održan 15. Tjedan psihologije u Istri

Sa zadovoljstvom obavještavamo da je još jedan uspješan, 15. po redu, Tjedan psihologije iza nas! Održao se od 14. do 20. veljače 2022. godine različitim aktivnostima kolega psihologa i psihologinja diljem naše zemlje, a u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva.

Tjedan psihologije svake godine okuplja veliki broj kolegica i kolega koji su pokazali entuzijazam i motivaciju da psihologiju približe i predstave zajednici te da pokažu svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice.

Društvu psihologa Istre je iznimna čast objaviti da je u Istarskoj županiji održano ukupno 61 aktivnost u 10 dana: u Labinu, Pazinu, Poreču, Puli, Rovinju, online i u medijima. To su razne radionice, predavanja, savjetovanja, okrugli stolovi i izložba, ali i mnogi članci u novinama, nastupi na radijskim postajama i televizijski nastupi. 

15. Tjedan psihologije u Istri u brojkama:

  • Više od 236 građana i građanki sudjelovalo u 15. Tjednu psihologije u Istri
  • 48 voditeljica aktivnosti, od čega 38 članica DPI-ja
  • 28 medijskih nastupa i gostovanja
  • 21 predavanje i radionica, od čega 14 uživo
  • 15 građana i građanki koristilo uslugu besplatnog savjetovanja 
  • 8 sponzora

15. Tjedan psihologije u Istri započeo je otvaranjem izložbe “TI u Centru! (P)ostati dobro-smjernice za jačanje psihološke dobrobiti”  u Pazinu 10. veljače u Rock Kaštelu, a koja je otvorena sve do 15. ožujka pa pozivamo sve građane i građanke da je posjete dok je još otvorena.

U sklopu Tjedna psihologije održala se i 11. konferenciji “Psihologija za poduzetnike i gospodarstvenike“, koja se održala online 17. i 18.02.2022. u sklopu projekta “Rijeka psihologije”, a u čijoj je organizaciji i provedbi sudjelovala Sekcija za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju DPI-ja. Održano je 11 aktivnosti od strane 13 predavača i predavačica. Predavanja će biti dostupna i na YouTube kanalu “Psihologija za poduzetnike”.

Društvo psihologa Istre ovim putem od srca zahvaljuje svim koordinatoricama Organizacijskog odbora Tjedna psihologije, voditeljicama aktivnosti, volonterkama voditeljicama promotivnih i medijskih aktivnosti DPI-ja, ali i svim građanima i građankama koji su sudjelovali i na taj način podržali slogan ovogodišnjeg Tjedna – Čuvajmo (mentalno) zdravlje!

Veliko hvala i sponzorima:  Glas Istre, Grad Labin, Radio Centar Studio  Poreč, Radio Istra, Radio Labin, Razvojna agencija Istre, Rock Kaštel, Pazin te Srednja škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, čije su učenice Stefani Darrer, Ema Kuna, Lara Medica i Ana Pašić, u mentorstvu s profesorom Denis Sardoz, pripremile vizual ovogodišnjeg programa za Istru. 

Skip to content