Poziv na radionicu za stručnjake “Muzika počinje…”

by | Nov 8, 2022 | Sve novosti, Vijesti i aktivnosti DPI-ja, Vijesti za stručnjake / stručnjakinje

Uoči obilježavanja Europskog dana muzikoterapije

U suradnji sa Zdravim gradom Poreč, sa zadovoljstvom vas pozivamo na muzikoterapijsku radionicu za stručnjake uoči obilježavanja Europskog dana muzikoterapije, pod nazivom “Muzika počinje… “.

Radionica će se održati u ponedjeljak, 14. studenog 2022., od 17:00 do 18:30 sati, uživo u prostoru Zdravog grada Poreč (adresa: Mauro Gioseffi 2A – u suterenu Doma za starije osobe).

Radionica je namijenjena stručnjacima/kinjama pomagačkih zanimanja i iz područja psihičkog zdravlja.

Zbog ograničenih mjesta, obavezna je prethodna prijava na mail savjetovaliste@zdravi-grad-porec.hr. Prilikom prijave navedite svoju struku i radno mjesto.

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Radionicu prijavljujemo za bodovanje HPK.

O radionici

”Muzika počinje…” ovogodišnji je naziv Europskog dana muzikoterapije, a nastao je iz citata Jeana Sibeliusa, finskoga skladatelja koji je rekao: “Muzika počinje tamo gdje prestaju mogućnosti jezika”. U pomagačkim je zanimanjima uglavnom riječ ta koja nam služi za uspostavljanje odnosa s korisnicima i pomaganje – kroz razgovor, savjet, upute… no često stručnjaci u radu sa svojim korisnicima unutar različitih konteksta koriste i razne kreativne tehnike. Kako bi koristili glazbu u radu s drugima, važno je najprije osvijestiti kakvo mjesto ona ima u nama, kako kroz glazbu pomažemo sebi, vlastitom mentalnom zdravlju, kako glazba utječe na nas te gdje u nama (ili izvan nas) ona počinje…

Više o obilježavanju: https://musictherapyday.eu/

O voditeljici

Radionicu će voditi naša članica, psihologinja i muzikoterapeutkinja Zdravog grada Poreč Dajana Miloš.
Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2016. godine. Preddiplomski studij psihologije završila je na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Dodatno se educirala na postdiplomskom specijalističkom studiju Kreativnih terapija – smjer Muzikoterapija na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku gdje je stekla naziv sveučilišnog specijaliste kreativnih terapija. Posljednje 3 godine radi kao psiholog savjetovatelj u Centru za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč-Parenzo. Članica je Društva psihologa Istre i Hrvatske udruge muzikoterapeuta. U slobodno vrijeme aktivna je u raznim udrugama, vodi pjevačke zborove, svira i rado putuje.

Skip to content