Novosti

Poziv na webinar:„A tko pita kako je nam? Kako osigurati sustavnu podršku pomagačima u kriznim vremenima?“ 

Otvorene prijave!

Društvo psihologa Istre najavljuje webinar „A tko pita kako je nam? Kako osigurati sustavnu podršku pomagačima u kriznim vremenima?“, kojeg će voditi prof. dr. sc. Marina Ajduković, psihologinja, zaposlena na Studijskom centru socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Webinar će se održati u sklopu 16. Tjedna psihologije u Istri, u ponedjeljak, 20. veljače 2023. od 13:00 do 14:30 sati, putem Zooma.

Webinar je namijenjen stručnjacima koji rade neposrednom s djecom, mladima i odraslima koji su pogođeni osobnim krizama ili produljenim kriznim situacijama i traumatskim događajima velikih razmjera.

Prijave su obavezne putem ankete najkasnije do 19. veljače 2023.

Sadržaj webinara:

  • Obilježja očekivanja javnosti i pomagača o pružanju psihosocijalne podrške i pomoći djecom, mladima i odraslima u osobnim krizama i produljenim kriznim situacijama i traumatskim događajima velikih razmjera.
  • Učinak intenzivnog psihosocijalnog djelovanja na mentalno zdravlja i dobrobit pomagača – sagorijevanje, sekundarna traumatizacija, vikarijska trauma, kontratransferne reakcije, osjećaj krivnje zbog osobne ranjivosti.
  • Propitivanje uvjerenja o brizi o mentalnom zdravlju pomagača – profesionalna dužnost ili profesionalni luksuz.
  • Strategije sustavne podršku pomagačima – edukacije za rad s ranjivim skupinama, supervizija, psihološko rasterećenje, iskustvene radionice o nepovoljnim učincima intenzivnog psihosocijalnog djelovanja na mentalno zdravlja i dobrobit pomagača.

Webinar je prijavljen za bodovanje Hrvatskoj psihološkoj komori.

O voditeljici: prof. dr. sc. Marina Ajduković

Prof. dr. sc. Marina Ajduković, psihologinja, zaposlena je na Studijskom centru socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Objavila je više od 250 radova, 13 autorskih i 12 uredničkih knjiga. Područja njezinog znanstvenog i stručnog interesa su: mentalno zdravlje, učinak trauma i kriza na mentalno zdravlje, internalizirani i eksternalizirani problemi mladih, nasilje u bliskim odnosima, nasilje nad djecom, subjektivna dobrobit djece i mladih, profesionalni stres pomagača, etika istraživanja. Uz svoj nastavni i znanstveni rad, od 2006. do danas prof. dr. sc. Marina Ajduković aktivno surađuje s UNICEF-om Ured za Hrvatsku na unaprjeđivanju rada s djecom koja žive u razvojnom i sigurnosnom riziku. U razdoblju COVID-19 pandemije i razdoblju nakon potresa u Zagrebu i Sisačko-moslavačkoj županiji je bila aktivna kako u istraživačkom radu tako i u osnaživanju profesionalne zajednice te je održala je brojna stručna predavanja o učinku COVID-19 pandemije na hrvatske građane i na profesionalnu zajednicu koju je aktivno podržavala kroz supervizijski rad.

Skip to content