Novosti

Poziv na webinar “Nevidljive rane: psihološko i emocionalno zlostavljanje u romantičnim vezama”

Dijelimo poziv Savjetovališta za spolno zdravlje mladih Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije na webinar „Nevidljive rane: psihološko i emocionalno zlostavljanje u romantičnim vezama” koji će se održati u petak 25. ožujka 2022. godine na Zoom platformi, od 13.00 do 15.00 sati. Predavač je doc. dr. sc. Domagoj Švegar s Filozofskog fakulteta u Rijeci, Odsjek za psihologiju.

Prijave su obavezne na mentalno.zdravlje@zzjziz.hr, a u mailu treba navesti ime i prezime, zvanje i instituciju iz koje dolazite. Nakon što se prijavite dobit ćete mail s poveznicom i uputama za prijavu.

Sudjelovanje na webinaru bit će prijavljeno strukovnim komorama.

O predavanju

Na predavanju će biti prikazane vrste zlostavljanja u romantičnim vezama, a poseban fokus stavit će se na psihološko i emocionalno zlostavljanje, njihovu usporedbu te znakove prepoznavanja psihološkog i emocionalnog zlostavljanja uz konkretne primjere. Webinar će se baviti i pitanjem sklopa osobina ličnosti zlostavljača i žrtava, odnosno pitanjem kakve osobe imaju predispozicije postati zlostavljač ili žrtva. Bit će riječi i o posljedicama koje psihološko i emocionalno zlostavljanje ostavljaju na žrtvu,  o razlozima ostajanja žrtve u zlostavljačkom odnosu te što netko može učiniti kada shvati da se nalazi u psihološko i emocionalno nasilnoj vezi.

O predavaču

Doc. dr. sc. Domagoj Švegar rođen je u Karlovcu (1981), psihologiju je diplomirao u Rijeci (2005), a magistrirao (2008) i doktorirao (2010) u Ljubljani. Od 2005. godine drži nastavu studentima psihologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci, gdje je trenutno zaposlen kao prodekan (2021 – danas).

Bio je voditelj riječkog Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju (2014-2016) i pomoćnik glavne urednice u znanstvenom časopisu Psihologijske teme (2012-2020). Autor je nekoliko desetaka znanstvenih radova, većinom iz područja emocija, kognitivne i evolucijske psihologije te glavni urednik portala Psihološki prostor (2020 – danas).

Skip to content