Novosti

Tjedan mentalnog zdravlja: Termini za besplatno savjetovanje

Od 22. svibnja do 28. svibnja 2023. godine obilježava se Europski tjedan mentalnog zdravlja (EMHW) s temom ‘Mentalno zdrave zajednice’.

Cilj ovogodišnjeg Tjedna podizanja svijesti je povećati razumijevanje i učenje o mentalnom zdravlju u zajednicama, školama, na radnim mjestima i kod kuće kako bi svatko imao priliku napredovati u bilo kojoj fazi života. 

Svijest o mentalnom zdravlju raste, ali razumijevanje istoga nije nužno potpuno ili uravnoteženo. Još uvijek imamo svijet u kojem se ljudi suočavaju sa stigmom, diskriminacijom i izazovima traženja psihološke podrške i pomoći. Mnogi se mogu boriti “u tišini” što utječe na njihovu dobrobit, odnose, obrazovanje i posao.

Sveobuhvatno znanje o mentalnom zdravlju neophodan je temelj za dobrobit, osobito u trenutnom kontekstu post-pandemije, inflacije i financijskih briga, klimatskih promjena, itd. Razumijevanje mentalnog zdravlja i osvještavanje važnosti brige o sebi trebalo bi početi rano, unutar obitelji, u školama, na radnim mjestima te u sportskim, rekreativnim i volonterskim organizacijama. Kako bismo izgradili mentalno zdrave zajednice, potrebno nam je obrazovanje o mentalnom zdravlju i njegovo aktivno promicanje. 

S ciljem lokalnog djelovanja i promocije mentalnog zdravlja, psihologinje članice DPI-ja nude svoje vrijeme i znanje građanima/kama u ukupno 16 termina* besplatnog savjetodavnog razgovora u trajanju od 60 minuta, u tjednu od 22. do 26. svibnja 2023. online i uživo.

Savjetovanje je namijenjeno adolescentima i mladima, roditeljima te općoj populaciji/ odraslima. Članice nude i termine za savjetovanje u području organizacijske psihologije – planiranje ili promjena karijere, priprema za selekciju (intervju), savjetovanje voditelja timova.

Svi zainteresirani mogu rezervirati svoj termin do nedjelje 21. svibnja do 23:59h putem maila savjetovaliste@dpi.hr

*Napomena: Jedna osoba za sebe može rezervirati samo jedan termin unutar obilježavanja ovog Tjedna. Iznimno, ako ostane termina, moguće je dobiti i više od jednog termina po osobi.

Skip to content