Tjedan psihologije

Tjedan psihologije 2022.

U 2022. godini, Tjedan psihologije se proveo po 15. put, i to sa sloganom: “Čuvajmo (mentalno) zdravlje!”.

Zadnja dva Tjedna psihologije po mnogočemu su bila uvjetovana okolnostima u kojima živimo. Prije svega je to situacija pandemije bolesti COVID 19 te se veliki broj aktivnosti održao virtualno.

U Istri smo u sklopu 15. Tjedna psihologije, od 10. do 20. Veljače 2022. proveli više od 60 aktivnosti – predavanja, radionica, okrugli stol, izložba, medijski istupi i besplatna savjetovanja za građane/ke.

Hvala svim izlagačicama, savjetovateljicama, koordinatoricama Organizacijskog odbora te sponzorima – što smo uspješno odradili još jedan Tjedan psihologije, ali posebno hvala svim građanima i građankama koji su sudjelovali!

O Tjednu psihologije

Tjedan psihologije je prigoda da kroz organizaciju različitih događanja struku predstavimo zajednici i pošaljemo poruku kako život i pojednica i zajednice, primjenjujući znanja i vještine iz psihološke prakse, može biti bolji, ugodniji i kvalitetniji.

Glavni organizator Tjedan psihologije je Hrvatsko psihološko društvo, a prvi Tjedan se održao 2008. godine, kada je kao dio 55. Obljetnice HPD-a, veliki broj kolegica i kolega pokazao je entuzijazam i motivaciju da psihologiju približi i predstavi zajednici te da pokaže svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice. 

Cilj Tjedna psihologije je promovirati psihologiju kao znanost i struku, pokazati zajednici u kojoj živimo i radimo njenu širinu i značaj te na taj način doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. 

Nositelji svih aktivnosti u Tjednu psihologije su psiholozi i psihologinje, koji na najrazličitije načine u sredini u kojoj žive i rade predstavljaju struku široj zajednici – predavanjem, okruglim stolom, radionicom, izložbom, predstavljanjem knjige, plakata, demonstracijom rada psihologa u praksi, tribinom, provođenjem i prezentacijom rezultata istraživanja, nastupom na radiju, televiziji, pisanim ili elektronskim medijima, ili nekom sasvim novom aktivnosti.

Sva događanja u Tjednu psihologije besplatna su, kako za izvoditelje aktivnosti tako i za slušače/publiku.

Za sva pitanja, obratite nam se na tjedanpsihologije@dpi.hr

Skip to content