Tjedan psihologije

Tjedan psihologije 2023.

Još jedan uspješan Tjedan psihologije je iza nas! Ovaj, 16. po redu, Tjedan psihologije održao se od 20. do 26. veljače 2023. godine različitim aktivnostima kolega psihologa i psihologinja diljem naše zemlje, a pod krovnom organizacijom Hrvatskog psihološkog društva.

Tjedan psihologije svake godine okuplja veliki broj kolegica i kolega koji su pokazali entuzijazam i motivaciju da psihologiju približe i predstave zajednici te pokažu svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice.

Društvu psihologa Istre je iznimna čast objaviti da je u Istarskoj županiji u bogatom programu održano ukupno 73 aktivnosti: u Buzetu, Labinu, Pazinu, Poreču, Puli, Rovinju i Vodnjanu, ali i online te u medijima.

Tjedan psihologije u Istri u brojkama:

  • Više od 250 građana i građanki sudjelovalo u aktivnostima Tjedna psihologije u Istri
  • 46 voditeljica i voditelja aktivnosti, od čega 39 članica i članova DPI-ja
  • 28 građana i građanki koristilo uslugu besplatnog psihološkog savjetovanja 
  • 17 predavanja i radionica, od čega 13 uživo
  • 14 radijskih gostovanja
  • 11 članaka na portalima i u novinama
  • 2 okrugla stola
  • pub kviz u Buzetu “Psihologija svuda oko nas”

U sklopu Tjedna psihologije održala se i 12. konferencija “Psihologija za poduzetnike i gospodarstvenike”, koja se održala u Rijeci 23. veljače 2023. godine u sklopu Rijeke psihologije, a u čijoj je organizaciji i provedbi sudjelovala Vanja Prvulović s temom “Samosvijest kao preduvjet razvoja”, kao članica Sekcije za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju DPI-ja

Društvo psihologa Istre ovim putem od srca zahvaljuje svim voditeljicama i voditeljima aktivnosti, savjetovateljicama, članicama koje održavaju društvene mreže DPI-ja, ali i svim građanima i građankama koji su sudjelovali i na taj način podržali slogan ovogodišnjeg Tjedna – Čuvajmo (mentalno) zdravlje! Također, hvala svim javnim i privatnim prostorima koji su otvorili svoja vrata za naše aktivnosti, a posebno stalnim suradnicima iz Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Veliko hvala i svim medijima koji su nas pratili i podržali, a to su: Rovinj FM, Glas Istre, IstraIN – Istarski news portal, Radio Centar Poreč, Medulin FM, HRT Radio Pula, Eurostar Umag, Radio Istra, Radio Labin i  portal Labinska komuna

O Tjednu psihologije

Tjedan psihologije je prigoda da kroz organizaciju različitih događanja struku predstavimo zajednici i pošaljemo poruku kako život i pojednica i zajednice, primjenjujući znanja i vještine iz psihološke prakse, može biti bolji, ugodniji i kvalitetniji.

Glavni organizator Tjedan psihologije je Hrvatsko psihološko društvo, a prvi Tjedan se održao 2008. godine, kada je kao dio 55. Obljetnice HPD-a, veliki broj kolegica i kolega pokazao je entuzijazam i motivaciju da psihologiju približi i predstavi zajednici te da pokaže svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice. 

Cilj Tjedna psihologije je promovirati psihologiju kao znanost i struku, pokazati zajednici u kojoj živimo i radimo njenu širinu i značaj te na taj način doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. 

Nositelji svih aktivnosti u Tjednu psihologije su psiholozi i psihologinje, koji na najrazličitije načine u sredini u kojoj žive i rade predstavljaju struku široj zajednici – predavanjem, okruglim stolom, radionicom, izložbom, predstavljanjem knjige, plakata, demonstracijom rada psihologa u praksi, tribinom, provođenjem i prezentacijom rezultata istraživanja, nastupom na radiju, televiziji, pisanim ili elektronskim medijima, ili nekom sasvim novom aktivnosti.

Sva događanja u Tjednu psihologije besplatna su, kako za izvoditelje aktivnosti tako i za slušače/publiku.

Za sva pitanja, obratite nam se na dpi@dpi.hr

Skip to content