Novosti

Vesna Rusijan – dobitnica nagrade “Ponos Hrvatske” 2019.

S ponosom i veseljem objavljujemo da je naša članica i kolegica, Vesna Rusijan, jedna od dobitnica hvalevrijedne nagrade “Ponos Hrvatske” za 2019. godinu.

Vesna je, naime, jedna od “teta i barbi pričalica” koji čitaju djeci priče na pulskoj pedijatriji. Projekt “Pripovjedač i pripovjedačica pričaju priče hospitaliziranoj djeci za laku noć” započeo je prije deset godina u organizaciji riječke udruge Portić, nakon čega je prije, prije par godina, partner postala i pulska udruga Suncokret, koja sada koordinira grupu volontera i volonterki koji čitaju na pulskoj pedijatriji.

Ovo je primjer da se sve može kad se hoće, pogotovo izdvojiti vrijeme za pojedince, skupine i organizacije za koje procijenimo da su u većoj potrebi nego mi sami u datom trenutku.

Ovim putem izražavamo velike čestitke i pohvale našoj kolegici Vesni Rusijan, koja, iako je ravnateljica jednog pazinskog vrtića već 25 godina, vrijedno volontira, a sada i ponosno nosi titulu “ponosa Hrvatske”.

Osim nje, od srca čestitamo i svim drugim volonterima i volonterkama, odnosno tetama i barbama pričalicama, što djeci na našoj pulskoj pedijatriji uljepšavaju duge dane i noći. Također, čestitamo i svim ostalim dobitnicima/cama nagrade “Ponos Hrvatske” za 2019. godinu, a ukupno je nagradu osvojilo čak 15 predivnih priča i heroja/ki! Više o nagradi i dobitnicima/cama čitajte ovdje.

 

Sve zainteresirane pozivamo da se javeudruzi Suncokret.

Skip to content